Skip to content

ET MUSIKALSK LIV

PERSONLIG UDVIKLING I ET KREATIVT FÆLLESSKAB

Musikhøjskolen

Vi er en højskole med stærkt fokus på rytmisk musik,  

Gamle elever siger generelt at de har fået personlig udvikling, stærke fællesskaber og musikalske netværk med fra deres ophold.
 

ER DU KOMMENDE ELEV?

Hvis du har lidenskab for at skrive, spille, producere og/eller promovere musik, lyst til mennesker og gerne vil udfordre dig selv og dine drømme – så tror vi, at du vil have det godt hos os. 

Når du bor på skolen er du i en rar åben verden, hvor modsætninger kan mødes og lære af hinanden. Der er nok at gøre, og der er masser at spille med. 6 studier, 4+3 øvelokaler og 3 trommebokse mv, er ligesom resten af skolen altid åbne. Hvis du hellere vil spille i koncertsalen på Michel Camilos gamle flygel kan du også det. Nedenfor kan du læse om faciliteterne, husene, skoven, stranden, værelserne, økosaunaen, frugthaven, halmballehuset, kunsthuset, ølbrygningen …. og meget mere.

Læs mere

“Opholdet ændrede mit liv.

Her jeg fandt min lidenskab, som har været min levevej lige siden.  “

FACILITETER

Vi har 2 store studier med indspilningsrum samt 4 lidt mindre. Derudover er alle vore godt 25 Macs sat op så du kan producere musik, lave grafik og video mv.
Vi har 4 veludstyrede øvelokaler, og når der er press på bruger vi også koncertsalen og caféen.
I koncertsalen er der masser af PA, digitalmixer, Steinway, “biograf” mv.
Der er desuden 3 meget store øvebokse, 3 trommebokse, og en del andre øvemuligheder.
Pianolab giver mulighed for at nørde brugsklaver – også når man er mange. DataLab er et af mange muligheder for at producere musik, eller lave grafik/video. Her er der keys, Ableton live med pads, logic osv.

 

Læs mere om faciliteterne (praktisk)

SKOLENS OMRÅDE

Som i en lille landsby er husene placeret i en hestesko, op mod spisesal og skole.
I “haven” er der skov, frugtlund, bålpladser, økosauna, halmballehus, tennis- og fodboldbane. Den kæmpe udendørs scene, har også træningsfacilliteter, og der er mulighed for at overnatte i vore shelters eller lege på teambuildingbanen.

HUSENE

Du bor i et af 8 huse sammen med 10-12 andre. Det er jeres, og sammen med en huslærer finder I ud af hvordan I vil leve.
De fleste huse vælger at have ro efter klokken 23, men cafeen (og skolen) er altid åben.

 

Læs mere "udenfor" (praktisk)

SKOV & STRAND
OMKRING SKOLEN

Der er ret lækkert rundt omkring os. Vi har skov og strand tæt på, og Odsherred er kendt for sit fantastiske lys.
Vi har selvfølgelig flere solskinstimer end andre steder i Danmark, og i det hele taget er her rart.

 

 

Læs mere om området

PERSONALET

Der er 10 fastansatte lærere, hvoraf 9 er professionelle musikere, som du møder hele tiden – også om aftenen når de har “vagt”.
Vi har over 10 faste timelærere som du ser i undervisningen, og endnu flere undervisere og musikere vi tager ind efter behov.
Vore undervisere er dog ikke bare profesionelle – de brænder både for deres fag, og for alt muligt andet. Bliv derfor ikke overrasket når en lærer der er professionel musiker snakker om, og underviser i eksistentielle, politiske og praktiske fag. Vi er engagerede mennesker der lever efter at der også skal bredde til et menneskeliv.
Det gælder også “det praktiske” personale. I køkkenet og hos pedellerne finder du dygtige og lidenskabelige mennsker det godt kan betale sig at tage en snak med. 

Her kan du læse mere om personalet.

FAGENE

Du vælger et liniefag inden du starter – de er 
elektronisk musik, sangskrivning og produktion, lydproduktion, musik i band, kroppen i musikken og urban.

Derudover vælger du bifag og valgfag,  og får en del fællesfag. 

LYDPRODUKTION 

LINIEFAG

….RETTES … er til dig der brænder for at mestre den tekniske side af musikproduktion i lydstudiet og til live koncerter – i stor skala. 
Vi arbejder i skolens store lydstudier. Her lærer du kunsten at indspille, mixe og lave mastering af musikprojekterne. Du kommer til at arbejde i Protools, der er industristandard, men også med “klassisk” lydteknik – med analog mixerpult og 24-spors båndoptager. I den kreative rolle som musikproducent kommer du til at lede processen, når de mange bands og sangskrivere løbende arbejder i studiet. Det kan også være dine egne projekter du arbejder med. På Lydproduktion får du også undervisning i PA-livelyd, så du kan producere lyden ved koncerter på skolen og på Turné. 
Undervisningen på Lydproduktion er tilrettelagt med fokus på at praktisere, men du vil også komme til at beskæftige dig med vigtige teoretiske emner, fx. mikrofonteknik, brugen af outboard, mixerpultens opbygning, akustik og spektralgehør.

 

 

Læs mere om lydproduktion

ELEKTRONISK MUSIK – LINIE

Er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind. Du vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder.

Du kommer til at lære Ableton Live at kende fra bunden.

Programmet som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse, hvadenten det handler om sounddesign, produktion eller live performance.

Du vil møde et stærkt hold af professionelle musikere i lærerteamet og efter behov hiver vi folk ind udefra, så du bliver den elektroniske musiker både med laptoppen på knæene og på scenen du gerne vil være.

Læs mere om elektronisk musik

MUSIK I BAND

ret!!!! ….  der alle er aktive på live-musik scenen. Du kan enten ønske at være på et hold, som har vægten på sangskrivning og komposition eller ønske at være på et hold, hvor man tager udgangspunkt i cover numre. Begge steder er vægten lagt på at arbejde kreativt og skabende med musik. 

Vi arbejder med dine og bandets kompetencer og møder jer med udfordringer på jeres potentialer. Vi arbejder også med bandets dynamik og udtryk, samt bandlyd, time, kor, rytmegruppe, aflytning og improvisation. Vi har fokus på det sociale og den udfordring, det kan være at udvikle et fællesskab. At lytte til hinanden er på flere planer en forudsætning for at skabe en god stemning, så musikken kan gro. 

På Bandlinjen er der derudover Instrument/Vocal workshops samt soloundervisning, så du kan udvikle dit spil eller din sang. Her har du bl.a. mulighed for at arbejde med repertoiret på holdet. Sammenspil på Bandlinjen kulminerer med en afslutningskoncert. 

 

Læs mere om musik i band

SANGSKRIVNING OG PRODUKTION

Er for dig som ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange.
Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit fokus så du arbejder ekstra meget med sangskrivning, lyrik og komposition, avancerede produktionsaspekter og nørde ekstra med programmer Logic Pro og Abeleton, lydstudiearbejde, PA, eller med elektronisk musik. 
Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden, skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere der måske har en anden “vinkel”. Der er mulighed for at sætte forskelligt fokus gennemtilvalg og specialisering.
 
Læs mere om SP

URBAN

I efteråret 2020 starter vi en ny linie med fokus på URBAN. 

Vi arbejder med dine og bandets kompetencer og møder jer med udfordringer på jeres potentialer. Vi arbejder også med bandets dynamik og udtryk, samt bandlyd, time, kor, rytmegruppe, aflytning og improvisation. Vi har fokus på det sociale og den udfordring, det kan være at udvikle et fællesskab. At lytte til hinanden er på flere planer en forudsætning for at skabe en god stemning, så musikken kan gro. 

På Bandlinjen er der derudover Instrument/Vocal workshops samt soloundervisning, så du kan udvikle dit spil eller din sang. Her har du bl.a. mulighed for at arbejde med repertoiret på holdet. Sammenspil på Bandlinjen kulminerer med en afslutningskoncert. 

 

Læs mere om urban

KROPPEN I MUSIKKEN

Du er interesseret i at arbejde med kroppen som instrument, og som værktøjskasse til din personlige udvikling.

I efteråret 2020 vil du komme til at arbejde sammen med lyrikere, musikere og lysmestre for at skabe et værk som I tager på turne med.

Du lander på en skole fuld af musik, og vil være med til at sætte kroppen på dagsordenen, og bære den ind i musik og kunstneriske udfoldelser.

Læs mere om kroppen i musikken

ANDRE FAG

Bifagene er næst efter liniefag det som fylder mest i skemaet. Derudover er der valgfag – en hyggelig fredag med et noget andet skema, og fællesfag som gerne skulle være med til at gøre dig “mere til dig”.

På siderne om liniefag finder du nederst alle andre fag i den nederste del af siden

Praktisk, kalender og sommerkurser

I menuen praktisk finder du alt om hvad et ophold koster, hvad der sker osv. På siden sommerkurser finder du alle sommerkurser.

Mange praktiske oplysninger vil være foldere der kan downloades.