Skip to content

Familiekursus

Sommerhøjskole med familien

Familiekurset

Kurset er afsluttet – 2023 kurset præsenteres efter nytår.

Vi glæder os til, at byde dig velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus.

Et kort højskolekursus er et intenst forløb med mulighed for faglig indsigt, samvær og inspiration, der kan holde i lang tid. Højskolen har nogle fantastiske rammer, som vi glæder os til at du kan være med til at fylde ud.

Vi har valgt at kalde vores familiekursus for “Den musikalske familie” fordi de gennemgående temaer er “det musiske”. Kreativitet og livsglæde er den røde tråd både i og udenfor undervisningen. Flere af aktiviteterne er vi fælles om – både børn og voksne – og ved linjefagene er der indholdsrige tilbud til alle; rytmikværksted for de små, musik og leg for mellemgruppen samt »multikreaholdet«.

For de voksne, og de største børn vil linjefagene være; sammenspil,  ungdomsband, kor, multikreaholdet og komposition.

Det bliver nogle herlige højskole-dage fyldt med energi og nærvær. Et højskolekursus er nemlig mere end blot faglig undervisning. Man bor sammen på højskolen hele ugen, og er derfor sammen både i og udenfor timerne. Man møder nye mennesker og der opstår forhåbentligt nye fællesskaber og venskaber, som rækker længere end højskolekurset.

Der vil blive arrangeret en række fællesaktiviteter som f.eks. bål, fodbold, rundbold, koncerter, foredrag m.m. De fleste af højskolens faglokaler vil være åbne også udenfor undervisningstiden.

Vi glæder os til at se dig til sommer.

Mads Brendes, Kursusleder

Praktiske oplysninger 2022

Tidspunkt

Kurset starter søndag den 10. juli og varer til lørdag den 16. juli (uge 28). Der er ankomst søndag mellem klokken 14.00 og 16.00, og afrejse igen lørdag.

Pris

Den angivne pris dækker ophold, undervisning samt kost og logi.

Voksen: 5.000 kr.

Unge – 13 – 17½ år: 2.850 kr.

Børn – 3 -12 år: 2.350 kr.

Indlogering

Som udgangspunkt indlogeres alle deltagere på værelser i ét af skolens kursisthuse. Det er muligt at få en ekstra opredning på værelset, f.eks. til 1 voksen og 2 børn eller 2 voksne og 2 børn. Husene rummer tre badeværelser, opholdsstue, thekøkken samt vaskemaskine og tørretumbler. Der udleveres et sæt sengetøj med håndklæde pr. deltager.

Rygepolitik

Der må kun ryges i det anviste rygeområde.

Udstyr

Skolen råder over det meste af det udstyr der skal bruges i undervisningen. Dog skal man selv medbringe egne instrumenter. Ring/mail hvis du er i tvivl.

Alder

Almindeligvis er kurset for børn fra 3 årsalderen.

Tilmelding

Når tilmeldingen åbner, vil der være en blanket nederst på denne side.

Vi forventer at tilmeldingen åbner mandag d. 31. januar, kontakt skolens kontor, hvis du vil på e-maillisten.

Inden 2-3 uger får du en bekræftelse på om I er optaget på kurset. Holdet sammensættes bl.a. med hensyn til fordelingen på de forskellige linjer.

Tilmeldingen er gældende når vi har bekræftet modtagelsen af depositum (1000 kr. pr. familie). Ved afmelding efter 1. april får du ikke depositum retur. Ved afmelding efter 1. maj får du intet retur.

Du kan tegne en afbestillingsforsikring (ved sygdom) hos Europæiske på 6,25 % af prisen. Se mere på deres hjemmeside, www.europaeiske.dk/privat/afbestillingsforsikring/afbestillingsforsikring/ (forsikringen skal købes før eller samtidigt med betaling af depositum).

Skriv til mb@drh.dk, hvis du har spørgsmål til din tilmelding.

Beliggenhed

Den Rytmiske Højskole ligger ved Vig i Odsherred – mellem Nykøbing Sj. og Holbæk – og er centralt placeret uanset hvor i landet du kommer fra.

Folder med fag og lærere:

Familie2022

Blandede billeder

Herunder et par billeder fra højskolen. Se meget mere på SoMe.