Skip to content

 

VELKOMMEN TIL efteråret 2024 PÅ DEN RYTMISKE HØJSKOLE

det vi har planlagt for efteråret 2024:

Studietur

For første gang nogensinde indeholder efterårsopholdet på Den Rytmiske Højskole nu en musikalsk studietur til Berlin.
Glem alt om din tur til Berlin med efterskolen, gymnasiet eller forældrene. Når du rejser med den Rytmiske Højskole kommer du til at opleve byen og musikmiljøet på en helt ny måde.

Det fælles:

I Berlin skal vi opleve en masse ting sammen. Vi skal til koncert, vi skal på U-bahn safari, vi skal opleve undergrundsmiljøer, vi skal lære om techno-musikkens opblomstring og kultur i Berlin, vi skal på streetart-workshop, vi skal lære om punk og BZ’er-kultur, og meget mere.

Det linjespecifikke

Lærerne på Den Rytmiske Højskole er well-connected i Berlin. Og i løbet af turen vil der være masser af linjefagsaktiviteter.
Live-linjen skal møde musikere der bor og arbejder i Berlin, måske til jam eller performance-workshop, måske besøge en musikskole i Berlin. Helt sikkert skal LIVE til koncerter i af nogle af Berlins mange fantastiske venues.

Sangskrivning og Produktion skal til sangskriverworkshop med kunstnere der bor i Berlin. Det kan også være lærerne beslutter at eleverne skal eleverne inspireres af Berlin og skrive sange i byjunglen, måske skal deres sange produceres i samarbejde med professionelle i studier i Berlin.

Alt er på spil for Elektronisk musik i Berlin – Europas hovedstad for EM. Mulighederne er uendelige. EM-lærerne har tusind kontakter og måske skal der produceres, måske skal man besøge klubber, måske skal man møde DJ’s eller elektroniske musikere, måske skal man til koncert der starter klokken 6 om morgenen.

Lydproduktion lægger sig lige i hælene! Mulighederne er så mange. Måske skal man besøge det legendariske Hansa Studie hvor Bowie indspillede sin Berlin-trilogi, vi skal man møde og samarbejde med Berlins hotteste producere, eller ud og optage byen, så man kan lave til soundscapes, når man kommer hjem.

Urban. Berlin er Europas urbane hovedstad. Der er så meget subkultur, så meget gadekunst, så mange vilde performere. Eleverne på Urban vil helt sikkert få en op opleveren. Urban skal udforste Berlins undergrund, som f.eks. RAW, måske skal man på graffiti-tour, eller møde og samarbejde med rappere eller producere, der arbejder i Berlin. 

Turné og koncert på forbrændingen

Turné-forløbet er et højdepunkt for alle elevhold, og noget som er helt unikt på Den Rytmiske Højskole. I 4 uger brydes skemaet helt op, alle eleverne blandes på tværs af linjefag i grupper på 18-22, og sammen skal I udvikle og producere en stor koncert. Arbejdet med at skrive sange, producere beats, øve op, træne performance og stage-presence, og alt det andet tager 3 uger. Og i den fjerde uge tager vi på turné rundt i landet. Hver turné-gruppe spiller 6-7 koncerter i løbet af en uge. Vi spiller både på andre højskoler, musik-efterskoler, gymnasier etc., men tit arrangerer turnélærerne også koncerter på mere specielle steder. Måske skal man spille i et fængsel, eller i et asylcenter, på et plejehjem. Glæd dig til at blive udfordret.
Når turnéerne er forbi, skal I spille koncert én sidste gang efter I er kommet hjem. I efteråret 2024 spiller turnégrupperne afslutningskoncert på det fantastiske spillested Forbrændingen
Du kan invitere venner og familie til at se dig give den gas på en topprofessionel scene på et fedt spillested.

Koncerter, højskoleaftener og workshops

Vi er i fuld gang med at booke koncerter og musikalske foredrag til efteråret.
Vi opdaterer siden her, når vi får aftaler i kalenderen. Men følg vores instagram, så er det nemt at følge med og glæde sig.

Svaneborg Kardyb
En af Danmarks mest populære jazz-duoer kommer og spiller i oktober.  Deres stemningsmættede feel kan høres på deres tinydeskkoncert

Pede B og Mads Korsgaard 
En af Danmarks bedste free-stylerappere Pede B besøger skolen sammen med psykologen og kreativitetsforskeren Mads Korsgaard.  De vil både vise og forklare hvordan kreativitet og freestyle rap skabes i øjeblikket. De kalder aftenen for ‘AKTIVT KREATIV’

Lukas Vanggaard 
Med tre ep’er og et debutalbum, flere af radiohits samt energiske livekoncerter på Smukfest, SPOT og på Vega har Lukas Vanggaard budt varmt velkommen ind i en finurlig verden af skæve popsange. Senest med singlen “Ingen siger det som Morrissey”, som blev “Ugens hit tip” på p4. Dagen efter koncerten vil vores Sangskrivningslærer Jonas Dueholm interview’e Lukas og tage eleverne med ind i sangskriverværkstedet.  
GAFFA skrev: “Vent bare, til du oplever Lukas’ indie-pop-missil”
ELLE Magazine skrev:  “Move over Thomas Helmig – Aarhus har fået en ny popprins”. 

 Lars Emil Foder 
Koncert med titlen “Kun for idioter”. Lars Emil Foder er igang med et fantastisk projekt som er lige dele albumudgivelse, digtsamling og kunstværk. Lars Emil samler et fantastisk orkester og spiller de skønne, underfundige sange. Glæd dig til en poetisk og humoristisk og virkeligt vellydende aften. Hør f.eks. ‘Nu Brænder København’

–> Læs videre om skolen og fagene

Blandede billeder

Herunder et par billeder fra højskolen. Se meget mere på SoMe.