Musikhøjskolen
Den Rytmiske er en højskole med stærkt fokus på rytmisk musik – men du får hele højskolepakken også.
ER DU KOMMENDE ELEV?
Hvis du har lidenskab for at skrive, spille, producere og/eller promovere musik, lyst til mennesker og gerne vil udfordre dig selv og dine drømme – så tror vi, at du vil have det godt hos os.
Når du bor på skolen er du i en rar åben verden, hvor modsætninger kan mødes og lære af hinanden. Der er nok at gøre, og der er masser at spille med. 6 studier, 4+3 øvelokaler og 3 trommebokse mv, er ligesom resten af skolen altid åbne. Hvis du hellere vil spille i koncertsalen på Michel Camilos gamle flygel kan du også det. Nedenfor kan du læse om faciliteterne, husene, skoven, stranden, værelserne, økosaunaen, frugthaven, halmballehuset, kunsthuset, ølbrygningen …. og meget mere.
“Summen af mit højskoleophold er intens selverkendelse, masser af gode projekter, gjort i kærlighed til det man gerne vil sammen med andre. Det kan man godt savne rigtig meget når man “kommer ud igen“
– Lærke: Kandidat fra RMC/music management
Det Sker
Livet på Den Rytmiske kan følges på insta/denrytmiske og facebook/denrytmiske. Men bedst er det at besøge os. Så kan du mærke stemningen.
Her lidt video fra det traditionsrige forårs-festival med besøg af gamle elever, venner og venners venner.
Her spiller alle nuværende elever koncerterne de har været på danmarksturne med…
Det er altid en kæmpe fornøjelse at se de gamle elever “komme hjem”. Det er helt utroligt så glade de er… Se VOX på vimeo
Om efteråret spiller vi på et spillested i københavn, så er det endnu lettere at komme forbi…
Vi har ledige pladser til efteråret 2024, mens foråret er fyldt op – men ofte “dukker der” der lidt ledige pladser op, så kontakt os gerne!
SKOLENS OMRÅDE
Som i en lille landsby er husene placeret i en hestesko, op mod spisesal og skole.
I “haven” er der skov, frugtlund, bålpladser, økosauna, halmballehus og fodboldbane. Den kæmpe udendørs scene har også træningsfacilliteter, og der er mulighed for at overnatte i vore shelters, eller lege på teambuildingbanen.
HUSENE
De fleste huse vælger at have ro efter klokken 23, men cafeen (og skolen) er altid åben.
FACILITETER
Vi har 2 store studier med indspilningsrum, samt 4 lidt mindre. Derudover er alle vore godt 25 Macs sat op så du kan producere musik, lave grafik og video mv.
Vi har 4 veludstyrede øvelokaler, og i dette semester bruger vi også koncertsalen, caféen, og “Larsens”. Der kan også arbejdes i halmballehuset og “hus 25” når det er ekstra nødvendigt.
I koncertsalen er der masser af PA, digitalmixer, Steinway Flygl, “biograf” mv.
Der er desuden 3 meget store øvebokse, 3 trommebokse, og en del andre øvemuligheder.
Pianolab giver mulighed for at nørde brugsklaver – også når man er mange. DataLab & Datacafeen er nogle af mange muligheder for at producere musik, eller lave grafik/video. Her er der “keys”, Ableton live med push-controllere, logic pro osv.
Vort gamle studie 1 er fornyligt blevet udskiftet til et bedre setup – læs historien.
På youtube.com/denrytmiske – virtuel tur kan du se en hurtig skole-rundtur.
SKOV & STRAND
OMKRING SKOLEN
Der er ret lækkert rundt omkring os. Vi har skov og strand tæt på, og Odsherred er kendt for sit fantastiske lys.
Vi har selvfølgelig flere solskinstimer end andre steder i Danmark, og i det hele taget er her rart.
PERSONALET
Der er fastansatte lærere, hvoraf de fleste er professionelle musikere, som du møder hele tiden – også om aftenen når de har “vagt”.
Derudover har vi en masse timelærere som du mest ser i undervisningen.
Vore undervisere er dog ikke bare profesionelle – de brænder både for deres fag, og for alt muligt andet. Bliv derfor ikke overrasket når en lærer der er professionel musiker snakker om, og underviser i eksistentielle, politiske og praktiske fag. Vi er engagerede mennesker der lever efter at der også skal bredde til et menneskeliv.
Det gælder også “det praktiske” personale. I køkkenet og hos pedellerne finder du dygtige og lidenskabelige mennsker det godt kan betale sig at tage en snak med.
FAGENE
Du vælger et hovedfag inden du starter – de er
elektronisk musik, sangskrivning og produktion, lydproduktion, musik i band, performance og urban.
Derudover vælger du senere selv nogle fag, og vi vælger derudover en del fællesfag.
LYDPRODUKTION
ELEKTRONISK MUSIK
På Elektronisk Musik skal vi lege med computerens mange muligheder i den digitale tidsalder. I vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder. Hvordan bruger man en synthesizer? Hvad er sampling? Og hvorfor er “remix” meget mere end kun en anden version at et stykke musik?
Det meste undervisning foregår i Ableton Live, som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse. Hvad enten det handler om lyddesign, produktion eller live performance, vil I blive stillet mange sjove og udfordrende opgaver som, uanset hvilket niveau du vil placere dig i, vil give en masse værktøjer og perspektiver til, hvordan du kan udvikle din helt egen lyd. Alt sammen med sikker sparring, i samarbejde med dine nye elektroniske venner på Den Rytmiske Højskole.
Live
Hvis du gerne vil blive bedre på dit instrument, og spille sammen med andre, er dette nok noget for dig – uanset om du er øvet eller begynder.
Du kommer til at spille i både faste og skiftende bands, hvor der arbejdes med forskellige temaer inden for den rytmiske musik.
På LIVE vil vi dykke ned i både musikforståelse, genrekendskab, undergrund og tidens tendenser. Vi vil rumme både traditionen, historien, kulturen og fornyelsen inden for alle genrer.
Vi vil gennem musikken “spille ‘historien” for ad den vej forstå musikken og dens oprindelse. Samtidigt vil vi skabe plads til at eksperimentere med musikken og give mulighed for at udvikle, komponere og fortolke ny musik.
SANGSKRIVNING OG PRODUKTION
URBAN
Her tager vi udgangspunkt i URBAN-genren med hiphop og urban pop.
Der arbejdes med dig som artist, og med hvordan du kommer igennem kommercielt.
Du vil blive udfordret med musikproduktion, artistudvikling, performance – også i samarbejde med andre.
ANDRE FAG
Udover dit hovedfag har du masser af muligheder for fagligt input. En del vælger du selv, andet vælger vi.
Vi har færdighedsfag, valgfag og fællesfag, og du kommer til at arbejde både med kroppen og hovedet.
Når du kigger på et liniefag er der i bunden en gennemgang af alle de andre fag og om fritiden. De fleste bands er trods alt dem I selv laver.