FAG på Den Rytmiske

Scroll ned for faginfo

LINJER

Linjen er der hvor du bruger mest tid i undervisningen. 
I Videoerne fortæller elever hvordan det er.

Musik i band (Instrumentlinien) er for musikere og sangere med lyst til at spille sammen med andre og blive bedre på deres instrument. Her kommer du til at spille i et sammenspilsband med en tilknyttet lærer - et orkester I også kommer på turne med.

Derudover vil vi hjælpe med til at nye bands dannes på skolen og hjælpe jer med at få dem til at blive til noget - evt. i samarbejde med vore Musik Management elever. 

 Du vil kunne boltre dig i inspiration - vi har 10 fastansatte og en mængde "timeansatte" lærere som også er professionelle musikere. 

Du vil få lidt soloundervisning og en del workshop med din instrumentgruppe. SP-Elektronisk komposition er et specielt fokus på Sangskrivning & produktion for dig, som er fokuseret på arbejdet med computeren til musik og/eller lyddesign. Vi tager specialister ind til jer - for skolens faste lærere kan en del - men vi kender nogen lever i den verden.


NY LINIE 2019F - Elektronisk Musik (EM) er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind. Du vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder. Du kommer til at lære Ableton Live at kende fra bunden. Programmet som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse, hvadenten det handler om sounddesign, produktion eller live performance. Du vil  møde et stærkt hold af professionelle musikere i lærerteamet og efter behov hiver vi folk ind udefra, så du bliver den elektroniske musiker både med laptoppen på knæene og på scenen du gerne vil være.
Videoen er ikke opdateret - men viser lidt af det du kommer til at arbejde med.

SP-Elektronisk komposition er et specielt fokus på Sangskrivning & produktion for dig, som er fokuseret på arbejdet med computeren til musik og/eller lyddesign. Vi tager specialister ind til jer - for skolens faste lærere kan en del - men vi kender nogen lever i den verden.


Sangskrivning & Produktion (SP) er for dig som ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange. Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit fokus så du arbejder ekstra meget med sangskrivning, lyrik og komposition, avancerede produktionsaspekter og nørde ekstra med programmer Logic Pro og Abeleton, lydstudiearbejde, PA, eller med elektronisk musik. 
 Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden, skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere der måske har en anden "vinkel". Der er mulighed for at sætte forskelligt fokus gennemtilvalg og specialisering.
Music Management er for dig der brænder for at skabe rammer for din eller andres ideer og musik.
 Der er rigtig meget fokus på udvikling og afvikling af projekter. Du vil få en central rolle i et eller flere store projekter. Vi har f.eks lige afviklet en stor LIVEscene på distortion med Yellow House Collective, stor koncertevent på INSP og med Vig Festival en talentudviklingspris.
Vi har tilknyttet en del branchefolk for at få noget "hands on" i faget. Det kunne være folk som Mai Øvlisen - Head of communications på Distortion, Esben Marcher - leder Dansk Live, Sidsel Nørgaard - projektleder på Sony Danmark & censor på konservatoriet, studerende fra RMC-MM, pladeselskabsejere, DMF-jurister og mange andre.
 Du får teori og praksis på event- og projektstyring, udvikling af artistidentitet, videoproduktion, brug af sociale medier, og meget mere. Der vil være forberedelse til faget, og du vil skulle regne med at det og projekterne kommer til at tage en del af din fritid.
---> Læs meget mere her


Lydproduktion er til dig der brænder for at mestre den tekniske side af musikproduktion i lydstudiet og til live koncerter - i stor skala. 
Vi arbejder i skolens store lydstudier. Her lærer du kunsten at indspille, mixe og lave mastering af musikprojekterne. Du kommer til at arbejde i Protools, der er industristandard, men også med “klassisk” lydteknik - med analog mixerpult og 24-spors båndoptager. I den kreative rolle som musikproducent kommer du til at lede processen, når de mange bands og sangskrivere løbende arbejder i studiet. Det kan også være dine egne projekter du arbejder med. På Lydproduktion får du også undervisning i PA-livelyd, så du kan producere lyden ved koncerter på skolen og på Turné. 
Undervisningen på Lydproduktion er tilrettelagt med fokus på at praktisere, men du vil også komme til at beskæftige dig med vigtige teoretiske emner, fx. mikrofonteknik, brugen af outboard, mixerpultens opbygning, akustik og spektralgehør.

BIFAG

Bifag fylder næstmest i dit skema. Det kan støtte op om dit hovedfag - eller give dit noget helt andet. Du vælger.

Lyrik 
Du kommer til at arbejde fokuseret med tekster til sang og digt. 
Vi leger med sproglige udtryk overfor omverdenen i form af sangtekster, digte, rap, samt sproglig kreativitet og dens metoder.

Musikalsk kuffert

"Fyld værktøjskassen op" så du er klar til MGK eller konservatoriet i forhold til nodelæsning, hørelære, brugsklaver, musikteori osv. Du kommer til at udvikle dig musikalsk gennem fx. rotation, og får værktøjer til improvisation og bandledelse.  Studieworkshop 
Der er fokus på de produktionsmetoder der anvendes i moderne musik-indspilning. Bifaget vil give et godt indblik i processerne omkring arbejdet i lydstudiet, f.eks indspilning, overdub og mixdown - men der vil også blive lagt vægt på at afdække feltet omkring kommunikation og ”studie-psykologi”. Vi arbejder mest i de store studier.

Mennesket i musikken 
Hvis du har lyst til selvudvikling med musikken i centrum, er dette faget for dig. Vi arbejder med coachingteknikker, og fordyber os i mødet mellem mennesker i musik som medium. 

Komposition 
Kan du lide at komponere musik, eller har du lyst til at komme i gang med det? Så er dette bifagfag noget for dig.
Du behøver ikke være guddommeligt inspireret kunstner for at lave god musik. Der er en del håndværk i det - så med det i "håndtasken" kan du skrue en god sang sammen. Det kommer du til!

Do it With Friends
Som musiker vil du især I starten skulle lave det meste selv – eller lidt sjovere; med dine venner. 
I DIWF og laver vi foto, video, events, og strategi på sociale medier. 
 Vi kan også arbejde med artistidentitet, musikbranche, projektstyring og indtjeningsmuligheder som musiker. 


valgfag

Du kan vælge et valgfag til at supplere dit ellers ret stramme skema. Nedenfor et par af de fag vi normalt har på programmet, men det kan variere lidt fra semester til semester. 

Sport og leg

Efter en lang uge med masser af musik og arbejde inde, er det godt at røre sig.

Vi leger og dyrker sport på en lidt anden måde - de ting du kender får lidt andre regler så alle er mere på lige fod - og det bliver anderledes. 
Vi finder også i fællesskab sportsgrene vi ikke har prøvet før - og tager ud og prøver dem. Det kan være fægtning, kajak, bounderball, goalball, klatring, parcour....

Produktion og liveafvikling af elektronisk musik 
Valgfaget vil tage udgangspunkt i Ableton Live. Vi har den store udgave, Ableton Pads og lærere som arbejder med programmet i deres eget virke. Du får en legeplads du nok ikke troede fandtes.
 
Sangens univers 
For dig som vil udvikle din sang i en glad, tryg og seriøs atmosfære. Du bliver stærkere som sanger gennem  arbejde med Sangteknik: vejrtrækning, støtte, klang, artikulation, dynamik, rytmik… 

Urban/Hip-Hop
Her er 360 grader rundt om hiphop kulturen og musikken. Vi arbejder i de små studier og laver beats, tekster og bruger en del tid til feed back.

Økologi
Hvordan bliver vi bæredygtige? Det er ikke nok (kun) at tænke over det, vi skal også handle på det. I Øko tænker vi - og vi bygger ting, ligesom generationer af højskoleelever før har gjort det på DRH. Der er bygget et halmballehus, en sauna, bålhus, en fællesplads - "verdens navle" (se billede), og en masse andet.

Kokkerriet
Lav mad fra de varme lande, og fra de kolde. Vi snakker ernæring og god praksis i et køkken.  Du lærer grundteknikker, og snakker om mad, laver mad, krydrer mad og spiser mad. 

Musik video
Arebejd med at filme, redigere og producere musikvideo. Du får både teori og masser af praksis.  

Kunst
Værkstedsorienteret fag med udgangspunkt i moderne kunst og samtidskunst. Faget rummer både teori og praksis, og du vil blive introduceret til forskellige genrer, medier og metoder, der vil danne grundlag for praktiske eksperimenter og arbejde med egne værker og projekter.
 
Praktisk Improvisation
Få den teoretiske del af musikken over på dine instrumenter. Du kommer til at  spille en masse og udvikle dit øre og dit musikalske vokabularium. 

HILIFE
Der danses, synges og spilles musik fra vestafrika sammen med Ebenezer som oprindeligt er fra Ghana.  Vi har mange afrikanske trommer og du kommer til at lære både dem og en afrikansk rytmefornemmelse og musikalsk tilgang at kende.

Flightcase bygning
Lav dine egne flightcases til "whatever" Selvom du ikke tror du er den store håndværker, så skal Keld Pedel nok hjælpe dig til at få noget der virker. Han garanterer dine cases bliver bedre, end det du kan købe.

Musikalsk historie
Ikke bare musikhistorie!
Vi snakker om musik og inspirerer hinanden med historier om den musik der tænder os og påvirker os. Du kommer til at udvikle og fintune din musiksmag i dette fag.

HØJSKOLEFAG

Højskolen giver dig heldigvis meget mere end super musikundervisning. Vi ønsker at du udvikler dig personligt - vi tror på du så bliver en bedre musiker,  og får et bedre liv ;-)

TEMATIMER

Vi organiserer højskolefagene omkring forskellige temaer, hvor du kommer til at reflektere over forskellige ting. Hvert semester har forskellige temaer.

Med udgangspunkt i et tema diskuterer vi livsvilkår og drømme.  Vi har f.eks arbejdet med:

  • Bæredygtighed lokalt og globalt. 
  • Kommunikation.
  • Sambakultur i Brasilien. Vi tager alle sammen til karneval, og laver derfor et act med sang, dans og samba. Derudover oplæg og diskussion om kulturen, religion(en) osv.
  • Ud og hjem. Et projekt hvor vi tog ud til lokale personligheder, fik deres historie og lavede en sang til dem som blev opført hvor de var - på tanken, på skolen, brandstationen... - og til en koncert på skolen. 


MORGENSAMLING OG UGEAFSLUTNING

Hver morgen mødes vi til en højskolesang, beskeder og en præsentation. Både personalet og eleverne får en morgensamling, hvor de kan fortælle sig selv og/eller noget de brænder for. På den måde lærer vi hinanden bedre at kende.
Hver fredag samler vi ugen op, og kigger på den næste. Ofte er der også oplæg fra en foredragsholder, en lærer eller en elev.

FOREDRAG OG KONCERTER

Mindst en gang om ugen har vi inviteret en foredragsholder eller et band. Du vil f.eks. kunne møde politikere, forskere, filosoffer og musikere der holder oplæg. Koncerterne er fordelt så du helt sikkert bliver underholdt af noget du kender og udfordret af noget du ikke kender.

downloads mv

lyst til at høre mere - kontakt os!

Du kan snakke med os - fx en lærer - eller vi kan lave en aftale om at mødes.